用户名:密码:注册
统一服务热线:400-606-3393 010-57799777最近浏览过
首页>英语>同步>英语七年级下:Revision Unit 1—Unit 5(牛津上海版):知识精讲

英语七年级下:Revision Unit 1—Unit 5(牛津上海版):知识精讲

分享到:
资料类别:  英语/同步 所属版本:  牛津上海
所属地区:  上海 上传时间:  2012/3/22
下载次数:  79 次 资料类型:  
成套专题:  专题名称
上传人:  urWP****@sohu.com

专用通道下载教育专线下载

反馈错误
文档大小:83KB      所需点数:2点
下载此资源需要登录并付出 2 点,如何获得点?

资料概述与简介

初一英语Revision Unit 1—Unit 5上海牛津版 【本讲教育信息】 一. 教学内容: Revision Unit 1—Unit 5 二. 知识总结与归纳 Module 1 Unit 1 1. have been to 去过某地(回来了) e.g.: He has been to Hong Kong. He’s here now. 2. have gone to 去了某地 e.g.: My cousins have gone to Beijing. They are not here now. 3. decide to do 决定做某事 e.g.: She decided to live in London. 4. take part in 参加(某活动) e.g.: We all took part in the discussion. 5. in the north/ south/ west/ east/ centre of 在……的北部/南部/西部/东部/中部 e.g.: There is a fountain in the centre of the square. The Great Wall is in the north of Beijing. 6. get on with 进展 e.g.: How are you getting on with your project? 7. be known as 被看作,被称为 e.g.: He is known as a good singer. 8. be famous for 以……而著名 e.g.: That park is famous for beautiful trees. 9. it is + 形容词 + that从句 e.g.: It is not surprising that many people like eating hamburgers. it is + 形容词 + to do e.g.: It is important to remember the words. 10. if…, … 如果……,…… e.g.: If he comes back, I will call you. 11. between…and… 在……和……之间 e.g.: She is sitting between Alice and Candy. 12. take …to 带……去 e.g.: That bus takes you to the Bund. 13. think of 想出,考虑 e.g.: He is thinking of that project. Unit 2 1. hate doing/ like doing/ love doing 讨厌……/ 喜欢……/ 爱…… e.g.: My mother hates cooking. My father likes swimming. I love watching TV. 2. take a look at 看一看 e.g.: Let’s take a look at the magazine. 3. So do I. 我也是。 e.g.: —— I like eating fast food. —— So do I . 4. Neither do I. 我也不。 e.g.: —— He doesn’t go there. —— Neither do I . 5. very much 非常 e.g.: I like this game very much. 6. in space 在太空中 e.g.: Some astronauts work in space. 7. pay for 为……付钱 e.g.: I can’t pay for the books now. I pay a lot of money for the books. 8. turn left/ right into 转左/ 右进入 e.g.: Turn left into Wall Street. Turn right into Flower Lane. 9. on one’s left/ right 在某人的左边/ 右边 e.g.: The bookshop is on your left. The cinema is on his right. Unit 3 1. since + 时间 自从…… e.g.: I have been in Shanghai since 1998. 2. for + 时间 e.g.: I have been in Shanghai for 11 years. 3. have/ has + v-ed 已经…… e.g.: Lucy has studied English for 8 years. We have had that house since last month. 4. quite a few 相当多,不少 e.g.: I have watched quite a few movies. 5. keep + n. + adj. 保持…… e.g.: A policeman keeps the city safe. 6. in charge of 主管,掌管 e.g.: He is in charge of the designing of the machine. 7. tell the time 报时 e.g.: We use a watch to tell the time. 8. key ring 钥匙圈 e.g.: All my keys are on my key ring. 9. be used for doing 被用来做…… e.g.: Water is used for drinking. 10. cable car 缆车 e.g : We should take the cable car to get to the hill. 11. have a good time 过得愉快 e.g : They had a good time at the party. Unit 4 1. need + to do 需要做……(need为实义动词) e.g.: We need to clean the classroom. 否定句: We don’t need to clean the classroom. need + do 需要做……(need为情态动词) We need clean the classroom. 否定句: We needn’t clean the classroom. 2. need + 名词 e.g.: Tom needs some biscuits because he’s hungry. 3. one/ ones 不定代词(替代词) e.g.: I don’t like this skirt. Can you show me another one? They didn’t eat the salty dumplings. They ate the spicy ones. 4. Excuse me. 劳驾;请原谅 e.g.: Excuse me, can you show me that toy? Excuse me, I’m late today. 5. try on 试穿 e.g.: I would like to try this shirt on. 6. changing room 试衣间 e.g.: The changing room is big and clean. 7. in one’s size 某人穿的尺寸 e.g.: That skirt is in my size. We don’t have the coat in her size. Module 2 Unit 5 1. learn from 向……学习 e.g.: We should learn from Lei Feng. 2. Although…, …. 虽然……,但是…… e.g.: Although it’s cold today, we still go out to play. He is quiet in the classroom although he loves talking. 3. long ago 很久以前 e.g.: Long ago, there was a beautiful princess in a small country. 4. vote for 表决(支持),投票(赞成) e.g.: American people voted for Obama. 5. give up 放弃 e.g.: Don’t give up your dream. 6. pocket money 零花钱 e.g.: He has a lot of pocket money. 7. be difficult for 对……是困难的 e.g.: It’s difficult for Helen to climb that mountain. 【模拟试题】(答题时间:30分钟) *I. Choose the best answer. 1. —— The balloon is beautiful, isn’t it? —— _________. A. Yes, it is B. Yes, it does C. No, it is. D. No, it doesn’t. 2. ______ we go sightseeing in Shanghai tomorrow? A. Need B. And C. Although D. Because 3. You will see the supermarket ____ your left. A. from B. with C. for D. on 4. My friend doesn’t like swimming, _______. A. so do I B. so I don’t C. neither do I D. neither I don’t 5. It ___ me about a quarter to go to school on foot every day. A. pays B. spends C. costs D. takes 6. He ______ here since twenty years ago. A. have been B. has been C. was D. have gone 7. The teacher told us _____ Unit 6 in our books. A. read B. to read C. reading D. reads 8. He needs _____ a computer book for dad. A. buy B. to buy C. buying D. to buying 9. These jeans are short and tight. Do you have them in my _____? A. colour B. kind C. shape D. size 10. Elva is good at ______. She wants ______ singer in the future. A. sing, be B. sing, to be C. singing, to be D. singing, be 11. _______ my room is small, ______ it is comfortable. A. Although…but B. Although…/ C. /, / D. Because…so… 12. He has a good _____ in the bank on Huaihai Road. A. job B. work C. man D. jobs ** II. Fill in the blanks with proper words. 1. Many visitors go to Pudong for ______ (funny). 2. That bridge is one of _______ (long) bridges in the world. 3. Today is the ____ (one) of November. 4. Movies make our life _____ (interest) and enjoyable. 5. He hopes to be an ____ (engine) in the future. 6. A key ring is used for _____ (hold) the rings. 7. Your sunglasses look like ____ (I) 8. I’d like to hear your _____ (suggest) for ways of raising money. 9. You look much ____ (healthy) than before. 10. It _____ (appear) soon and we couldn’t see it any more. **III. Rewrite the sentences. 1. The new cinema is quite near your home. (对划线部分提问) ___________________________________ 2. Jim has never been to another country. (反意疑问句) Jim has never been to another country,______? 3. A waiter brings food to people. (对划线部分提问) ____________________________________ 4. She has been a singer since last year. (对划线部分提问) _____________________________ 5. Jerry has cooked some delicious food. (改为否定句) _______________________________ 6. That pair of jeans cost me 200 yuan. (对划线部分提问) ________________________________ 7. Why not try the skirt in your size? (保持句意不变) _____ _____ ____ try the skirt in your size? 8. Tom didn’t win the game. But he was still happy. (合并为一句) _______ Tom didn’t win the game, he was still happy. 【试题答案】 I、 1. A 2. A 3. D 4. C 5. D 6. B 7. B 8. B 9. D 10. C 11. B 12. A II、 1. fun 2. the longest 3. first 4. interesting 5. engineer 6. holding 7. mine 8. suggestion 9. healthier 10. disappeared III、 1. How far is the new cinema? 2. has he? 3. What does a waiter do? 4. How long has she been a singer? 5. Jerry hasn’t cooked any delicious food. 6. How much did that pair of jeans cost you? 7. Why don’t you 8. Although

资料ID:

 / /

 …下载本资料需要
进入下载页

下载次

评论

我要评论 挺不错 有待提高

热门下载

亚博pt官网